Smarta tips för effektiv marknadsföring via sms

Sms som marknadsföringskanal och strategi är ett mycket effektivt sätt att skicka erbjudande och viktig information till anställda och kunder. Nedan finner du några enkla tips som på riktigt hjälper dig att lyckas med dina utskick.

 1. Budskapet bör vara kort och tydligt. Låt mottagaren snabbt förstå vad du har att erbjuda. Du kan med fördel skicka dina bästa erbjudanden, inbjudningar, påminnelser eller annan viktig information via sms. Ta en titt på vår sms-tjänst.
   
 2. Selektera ut din målgrupp och skicka relevant information. Tänk också på att skicka i intervaller som inte tröttnar ut mottagaren. Hör av dig till oss för att se hur vi kan hjälpa dig med ditt register.
   
 3. Mobiltelefonen är för många en privat ägodel. Därför behöver du tänka på att ditt meddelande är så relevant som möjligt. Skickar man ofta sms utan att ha relevans riskerar du att mottagaren avregistrerar sig.
   
 4. När du smsar skickar du oftast till en mobiltelefon. Därför är det otroligt viktigt att eventuell länk i smset går till en mobilanpassad hemsida, som är anpassad för mobilens gränssnitt. Det leder faktiskt till fler avslut och nöjdare kunder.
   
 5. Skicka inte slumpmässigt ut sms. Det ska vara tydligt planerat och innehålla en strategisk eftertänksamhet. Du får t ex mer respons om ditt marknadsförings-sms går ut i samband med när personer får lön. Ett annat alternativ är vid speciella tillställningar eller speciella dagar som t ex Black Friday. Vid lunch eller på eftermiddagen är klockslag som fungerar bäst.
   
 6. Och du! -glöm inte att erbjuda en avregistreringsfunktion. Krävs t ex enligt GDPR. Vi kan hjälpa dig, kontakta oss!

Kort om VHD Media Group 

Vi har varit en sms-aggregatör i snart 10 år. Med några av nordens största varumärken i ryggen levererar vi uteslutande proaktiva kvalitets-tjänster. Med direktanslutningar till operatörer. Våra sms-tjänster och sms-gateways tål att jämföras. Helt enkelt.