Det finns många fördelar med SMS tjänster för att öka konvertering

Fördelarna med att använda SMS som marknadsföringskanal

SMS-marknadsföring är en beprövad och effektiv metod för att nå ut till potentiella kunder och locka till sig mer affärer. Trots den ökande populariteten av sociala medier och andra digitala kanaler fortsätter SMS att vara en av de mest effektiva kanalerna för marknadsföring. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på fördelarna med att använda SMS som marknadsföringskanal och varför det kan vara en smart investering för företag att använda denna metod.

En av de största fördelarna med SMS-marknadsföring är dess höga öppningsgrad. Enligt en rapport från 2020 av Mobilesquared, öppnas 98% av alla SMS inom loppet av några minuter efter att de har skickats. Detta står i kontrast till e-postmarknadsföring, där öppningsgraden är betydligt lägre och kan vara så låg som 20%.

Men det är inte bara öppningsgraden som gör SMS-marknadsföring till en effektiv kanal för att locka till sig fler kunder. En annan fördel är att SMS-marknadsföring möjliggör en mer personlig kommunikation med kunderna. Medan sociala medier och andra digitala kanaler kan kännas opersonliga och distanserade, kan SMS ge en mer direkt kommunikation mellan företaget och kunden. Detta kan hjälpa till att bygga en starkare relation med kunderna och öka chanserna att de kommer att bli lojala kunder.

Ytterligare en fördel med SMS-marknadsföring är dess höga engagemangsnivå. Enligt en rapport från SimpleTexting, är svarsfrekvensen för SMS-marknadsföringskampanjer cirka 45%, vilket är betydligt högre än andra kanaler som e-post och sociala medier. Detta innebär att företag kan få snabb feedback från kunderna och anpassa sin marknadsföring för att bättre tillgodose deras behov.

Till sist kan SMS-marknadsföring också vara en kostnadseffektiv kanal. Enligt en rapport från Dynmark, kostar det i genomsnitt 0,50 kronor att skicka en SMS, vilket är betydligt billigare än andra kanaler som t.ex. printannonser och tv-reklam. Detta innebär att företag kan nå ut till en stor publik utan att behöva lägga stora summor på marknadsföring.

I en tid när konkurrensen är stenhård inom alla branscher, kan SMS-marknadsföring vara en viktig konkurrensfördel för företag som vill nå ut till fler kunder och öka sin försäljning. Genom att utnyttja fördelarna med hög öppningsgrad, personlig kommunikation, högt engagemang och låg kostnad kan företag dra nytta av SMS-marknadsföring för att nå sina affärsmål och stärka sin position på marknaden.

2024-01-19

Maximera ditt företags...

I den snabbrörliga världen av marknadsföring är tidig kommunikation nyckeln till framgång. SMS-marknadsföring har blivit...

2024-01-02

Framtidens E-handel 2024:...

Det är med stor entusiasm och positiv energi som vi blickar fram emot det kommande e-handelsåret 2024! En sprillans ny...

2023-12-13

Apple släpper in RCS...

Apple har nyligen meddelat att de kommer att stödja RCS Universal Profile på iPhone...