RCS -hur går det egentligen?

Vi har tidigare skrivit om RCS och hur man kan utveckla kommunikationen mellan företag och personer. Tyvärr tar oftast saker längre tid än vad man vill. Eller?

Jo -tid tar det faktiskt, främst för operatörer att anpassa och stödja den nya tekniken. Men idag har faktiskt operatörer börjat rulla ut och aktiverat RCS till sina kunder. En av dem är Telia. 

Det går dock för långsamt tycker Google som har ledsnat på sega operatörer och börjar rulla ut stödet på egen hand. 

Till exempel har Androidanvändare i Storbritannien och Frankrike som använder Googles meddelande-app sedan juni i år kunnat använda RCS. Samtliga Androidanvändare hos samtliga operatörer i Storbritannien och Frankrike kommer att kunna välja att aktivera RCS. Google hävdar att fler länder står på tur, men man har inte uppgivit något datum.

Vi på VHD ser med tillförsikt att kunna erbjuda RCS till våra kunder under våren/sommaren 2020. Tiden för detta spelar mycket roll på när operatörers aktivering sker. Men var säker! -vi bevakar och arbetar aktivt för att så snabbt som möjligt erbjuda RCS.

Apple då? -jo, det finns några framsteg som faktiskt gör gällande att Apple initialt kommer ta ett litet steg in och stödja RCS. Apple har haft dialog med GSMA och rykten säger att Apple troligen kommer vara involverad i RCS på något sätt. Emellertid sätter de stora operatörerna stor press på Apple för att stödja RCS, vilket får oss att tänka att även Apples användare kan få tillgång till RCS.

Under tiden är SMS ett sätt att mycket effektivt och kostnadsmedvetet kommunicera ut budskap och erbjudanden. Vi har skrivit om varför SMS inte kommer dö ut och vi fortsätter dela den uppfattningen. Anledningen är ganska klar, det finns över 6 miljarder mobila enheter som tar emot sms idag. Så gör som några av nordens största varumärken, ta kontakt med oss, testa våra tjänster och upplev skillnaden, kontakta oss redan nu!

RCS står för Rich Communication Services. RCS har bland annat stöd för högupplösta bilder, gruppchatt, platsdelning och en massa annat som de flesta moderna meddelandeklienter redan erbjuder.