SMS-marknadsföring visar sig vara effektivt under ekonomiska motgångar – Maximerar konverteringsgraden med imponerande procent

I en tid av ekonomisk osäkerhet ser vi att företag söker efter sätt att effektivisera sina marknadsföringsstrategier för att nå ut till sina målgrupper på ett kostnadseffektivt sätt. En marknadsföringsmetod som har visat sig vara exceptionellt framgångsrik i dessa tider är SMS-marknadsföring. Genom att utnyttja mobilteknologi och direktkommunikation har SMS-marknadsföring blivit ett kraftfullt verktyg för att maximera konverteringsgraden och uppnå önskade resultat.

En av de främsta fördelarna med SMS-marknadsföring är dess omedelbara och personliga natur. När företag skickar SMS direkt till sina kunder når de ut till dem på ett sätt som är svårt att ignorera. Enligt nyligen genomförda studier har SMS-marknadsföring en imponerande konverteringsgrad på cirka 29%. Detta innebär att ca var tredje mottagare agerar på meddelandet och utför en önskad åtgärd, såsom att göra ett köp eller registrera sig för en tjänst. Jämfört med andra marknadsföringskanaler är denna konverteringsgrad enastående hög.

En annan fördel med SMS-marknadsföring är dess breda räckvidd. Med över 5,27 miljarder mobilabonnenter över hela världen är SMS-marknadsföring ett sätt att nå ut till en enorm potentiell publik. Dessutom har forskning visat att mer än 90% av alla SMS-meddelanden öppnas inom de första tre minuterna efter att de har mottagits. Detta snabba engagemang ökar chanserna för att meddelandet når mottagaren och läses.

Utöver hög konverteringsgrad och bred räckvidd erbjuder SMS-marknadsföring även kostnadsfördelar. Enligt en studie från DMA (Direct Marketing Association) kostar en genomsnittlig SMS-marknadsföringskampanj endast en bråkdel av kostnaden för andra marknadsföringsmetoder såsom TV- eller tryckannonsering, inklusive annonsering i sociala medier. Medan de traditionella metoderna kan vara dyra och kräva långsiktiga åtaganden, kan SMS-marknadsföring vara snabbt att sätta upp och utföra, vilket gör det till en mer kostnadseffektiv lösning.

I en tid av ekonomisk osäkerhet har företag behövt anpassa sina marknadsföringsstrategier för att överleva och trivas. SMS-marknadsföring erbjuder en möjlighet att nå ut till en bred publik, engagera mottagare omedelbart och driva konverteringar till en låg kostnad.

Vi ringer gärna upp dig och berättar mer, click here.

Publicerad 15/5-23

2024-01-19

Maximera...

I den snabbrörliga världen av marknadsföring är tidig kommunikation nyckeln till framgång. SMS-marknadsföring har blivit...

2024-01-02

Future E-commerce 2024...

With great enthusiasm and positive energy, we are looking forward to the upcoming e-commerce year 2024! A brand-new...

2023-12-13

Apple...

Apple har nyligen meddelat att de kommer att stödja RCS Universal Profile på iPhone...